Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Meritaimenet

Lisätty 05.04.2018

Mustijokeen on istutettu taimenta mätimunina ja poikasina useiden vuosien ajan. Osa poikasista vaeltaa merelle ja palaa muutaman vuoden jälkeen jokeen kudulle.

Kudulle nousevat meritaimenet ovat usein 1-5 kg painoisia, mutta suurimmat yksilöt voivat olla jopa 8 kg. Meritaimenet eivät pääse nousemaan Mustijokea pitkin kuin muutaman kilometrin matkan ennen ensimmäistä voimalaitosta. Kutualueista on pulaa, mutta silti muutamat yksilöt onnistuvat kutemaan joen puroissa ja virtapaikoissa. Videoilla on kuvaa Mustijoen alajuoksulla kutevista meritaimenista. Eteläisen Suomen taimenkannat ovat erittäin uhanalaisia ja luonnontaimenet ovat nykyisin kokonaan rauhoitettuja.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?